ekspertoversigt

Gør-det-selv eller bestil håndværker til dit næste byggeprojekt

Byggeprojekter i hjemmet kan både have karakter af at være stor og små, de kan være omfattende, omkostningstunge og de kan være tidskrævende. Hvor meget hvert enkelt element skal fylde afhænger af hvordan projektet kan gennemføres. Nogle er mest til at gøre tingene selv, mens andre ikke har skruet hænderne rigtig på i forhold til at gennemføre et byggeprojekt på egen hånd. Nedenfor kan du læse om fordelene og ulemperne ved at gøre det selv kontra at bestille håndværkere til opgaven. Du kan ligeledes læse om hvor du finder kvalificeret arbejdskraft til opgaven og hvordan du bedst muligt kommer i gang.

Fordele og ulemper ved at gøre det selv

Dem der godt kan lide at lave tingene selv, opnår typisk også en tilfredsstillelse herved. Det er en god fornemmelse at kigge på et færdigt projekt, som man selv har gennemført fra start til slut. Samtidig er der mange penge at spare på at gøre det selv. Jo større projekt, jo flere penge er der at spare. Disse to incitamenter vurderes at være altoverskyggende. Når dette så er sagt, er der også nogle ulemper forbundet med at gøre det selv. Det tager nemlig ofte længere tid at gå i gang med et byggeprojekt på egen hånd, når man ikke er uddannet håndværker og ikke laver det til dagligt. Ligeledes er der offeromkostninger forbundet hermed, som er den tid du kunne have brugt på dit eget arbejde eller på at være sammen med venner og familie og som du ofrer på byggeprojektet.

Fordele og ulemper ved at bestille håndværker

Fordelene og ulemperne ved at bestille en håndværker er dybest set de modsatte af at gøre det selv. Ulempen er at det kommer til at koste mere og fordelene er at man ikke skal lave noget selv og får det hurtigere gennemført uden at ofre din egen tid på det.

Find lokale håndværkere

Hvis du beslutter dig for at bestille en håndværker til dit byggeprojekt er det med at finde en lokal virksomhed tæt på dig. Bor du fx i Herning og skal bruge en murer, søger du blot på murer Herning, og finder på denne måde frem til relevante firmaer der kan tilbyde den rette kvalitet. Du kan mod fordel finde flere forskellige firmaer og få flere tilbud på opgaven, så du er sikret en konkurrencedygtig pris. Indhent fx 3 forskellige tilbud, så du har et godt sammenligningsgrundlag.