Diverse

Astronomi eller astrologi?

Har du nogensinde endelig bare gav efter for fristelsen og læse dit horoskop i avisen søndag morgen? Sure, vi alle har. For de fleste af os, det er en nysgerrighed, en morskab at se hvad de siger vores dag vil gerne baseret på de tegn på stjernetegn, vi blev født under. Nogle gange glemmer vi, at denne lille omlægning er faktisk en del af en gammel videnskab kaldet astrologi, som har haft en kraftig indvirkning på mange kulturer helt tilbage til århundreder før Kristus.

Det er ikke til at sige, at astrologi er en død kunst i dag. Det er nemt at finde astrologi fortalere i hver by, reklame i avisen og på tv-forsøger at overbevise os om, at de kan fortælle vores formue, vores fremtid og hjælpe med at helbrede vores dårligdomme ved at udforske mysteries af astrologi.

Når du er en elsker af astronomi, kan forvirring mellem astronomi og Astrologi af dem, der ikke rigtig forstår forskellene få temmelig skærpende. Og de to discipliner i tidlige civilisationer, var ikke separat. Astrologi var bare den religiøse side af videnskaben om astronomi. Så hvad er ændret?

Den mest markante Skift, der sat i gang adskillelse af de to linjer af tanke begyndte i det første århundrede da Ptolemæus skrev den første bog om astronomi kaldes Tetrabiblos. I det begyndte han at foreslå, at astronomi bør betragtes som en særskilt videnskab fra astrologi. Det var ganske revolutionerende bog, fordi det var også den første videnskabelige dokument foreslå, at jorden ikke var universets centrum og at astronomi bør være fokuseret strengt på observation og registrering af hændelser i kosmos.

Over de næste 2000 år, er vi kommet langt. Ikke alene har videnskab og religion helt væk deres separate måder da Ptolemaios, men videnskaben om astronomi gør enorme fremskridt hvert år, der så fænomenal, Ptolemaios ville være virkelig forbløffet.

Sandsynligvis er den største punkt af Omledning mellem en elev af astrologi og astronomi den tro, at placeringen af stjernerne har betydning over begivenheder på vores liv. Naturligvis ved vi, at vejret og tidevand og andre vigtige aspekter af vores liv påvirkes af stjerner, planeter og himmellegemer, især månen. Men disse ting sker på grund af helt forklarlige videnskabelige love i bevægelse, ikke på grund af mystiske kræfter på arbejde.

Hvad kan vi, som tilhængere af astronomi konkludere om det tætte forhold mellem astrologi og astronomi? Nå, ønsker for sikker vi at være i stand til at forklare nogen, der er forvirrede af lighed i ordene hvad forskellene er. Vi ønsker ikke at se de to tilgange til stjerner og planeter at blive forvirret igen. Men vi bør gøre alt, hvad vi kan gøre holde denne sondring klare uden at blive skeptiske eller nedgørende over for dem, der kan stadig holde lære af astrologi.

Det er vigtigt at huske, hvad er en del af et menneskes religiøse liv har et niveau af hellige tro at den ene holder den. Og det er ikke respekterer at spotte sådanne ting. Hvis af ingen anden grund end respekt for de gamle rødder af astronomi, bør vi give høflighed, som stadig er at undersøge om astrologi har nogen gyldighed for dem.

Hvis vi kan behandle hver disciplin med respekt, men bevare den adskillelse, der skal findes mellem astrologi og astronomi, er der ingen grund til begge tilgange til vores beundring af galakser ikke kan sameksistere i fred og harmoni. Og for vores formål som astronomer, at harmoni vil give os mulighed for masser af friheden til at nyde vores søgen efter viden for mange flere århundreder til at komme. Og hvem ved, måske du stadig lide at læse horoskopet søndag morgen alle så ofte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *